'Human Nature' incorporates the basic shapes of square and circle. The former is a constructed component, the latter expresses unity and endlessness.

The two materials, steel and acrylic glass, share few qualities. They differ formally and typologically, but they complement each other and create an exciting dynamic. I have emphasised the materials’ specific characteristics to underline the necessity of each to the whole. The exact colour of light is the key. Only a combination of a pale blue translucent and a light grey transparent acrylic glass creates the atmospheric deep blue appearance.

 

A controller, programmed to give the light a random delay in sequence, is integral to the design. The sequence’s algorithm is a metaphor for the intangible and unpredictable nature of existence. Interacting with the installation is a joyful experience. It’s a reflection of my confidence and hope for both the human race and mother nature.

The 'bambuslampe' is made from indonesian bamboo trees. The sandblasted, hand blown glass awards the lamp with authentic, all out elegant appearance. The glass fits seamlessly in the bamboo tree while the space fills with warm ambient light.

 

The brief was to transform this small and dark single floor 50 sqm dutch harbour site to a tranquil and beautiful practice for TCM.

( Traditional Chinese Medicine )
Within one month building time we got a check up on the existing heating, implemented cross ventilation, insulated the whole place, coated the floor and built the new interior from birch triplex. Using strong magnets, all assembly is seen without screws generating clean lines throughout. The result is a welcoming space with a maximum use of light on a relatively small footprint.

The site is located in one of the most picturesque harbours of Rotterdam.
With a buzzing district around the corner, the practice became a true oasis in treatment and healing based on Traditional Chinese Medicine.

‘Backyard’

The approximately 250 sqm counting urban backyard is seeking for that discinct atmosphere in the very busy shopping centre of Rotterdam. The tenants idea is to introduce a new place to relax and escape the daily grind, enjoy a green kitchens food, or just have a coffee when strolling in the uplifting city centre of Rotterdam.

Begin of 2018 i was part of the team to build the interior of this exciting place. I expressed the clients love for artwork by building a huge tree, placed in the gallery, becoming an integrated piece of art in that diversified interior. The skin is made from chipped plywood, recycled from a local building supplies store. The intended reuse of materials is substantial to the concept and facilities of this urban venue. Beeing aware of materials we use and working efficient on energy we try to make a difference.

 

If you are in the area go and check out what we built:
 

Backyard

Korte Hoogstraat 14,

3011 GL Rotterdam

Netherlands

RG_20180514_MG_2504-bewerkt.jpg
RG_20180514_MG_2477-bewerkt.jpg
RG_20180514_MG_2491-bewerkt.jpg

rusty, corrugated steel plates and a comfy day chair

RG_20180514_MG_2465-bewerkt.jpg

A big tree made from chipped wood is a key feature to the interior of the restaurant

At the old fruithaven in Rotterdam you can find Studio de Ronners.

In the upcoming harbour district, the studio is located in an old post-war depot.

In a short brief the client asked us to keep the original open plan structure while transforming the new interior for their team of graphic designers.

In two-month time we designed and built big sliding doors to separate the bureaus from the new meeting room.

A whole bunch of birch plywood furniture got installed. As well a screen that works as pin board and room divider at once. The structural north-facing wall was insulated with eco friendly material and another layer of gyproc wall was added to it. Further the job includes all out new electrics and a fresh coating on the existing epoxy floor.

The new interior contrasts well with the darkish concrete structure of the bulding and after all the space looks friendly and calm by matching all the needs of the client.

RG_20181014_MG_9689-bewerkt.jpg
RG_20181014_MG_9688-bewerkt.jpg

sliding doors from polycarbonate

with powder coated steel frames

RG_20181014_MG_9667-bewerkt.jpg

room divider, dressed in eco friendly felt

RG_20181014_MG_9676-bewerkt.jpg

sliding doors separate the meeting room from the studio

RG_20181014_MG_9657-bewerkt.jpg

contact

stefan leuchter

info@studiostefanleuchter.com

+49 (0) 157 393 404 32

adress

studio stefan leuchter

polderweg 148 d

3125 KG schiedam

KVK 72499761

follow